Berichten

Recordbedrag van bijna 5000 euro benefietconcert 2011 voor dodelijke ziekte ALS

Dalem: Op zaterdagmiddag 14 mei  werd voor de 4e keer het  concert gegeven tbv van de Stichting ALS Nederland en past in het kader van de wereld ALS-dag op 21 juni.
ALS is een agressief verlopende spierziekte die in korte tijd tot totale verlamming leidt en die altijd dodelijk is. ALS treft vaak mensen in de kracht van hun leven. Er wordt veel onderzoek gedaan naar oorzaak en behandeling. Daarvoor is veel geld nodig.

Het concert werd gegeven in de kerk van Dalem aan de Merwededijk.

.

 

Tijdens het concert werden zowel klassieke werken gespeeld als populaire muziek. 
Aan het concert werkten mee: Wil Funk, fluit; Teus den Breejen, piano/orgel; Hetty van der Plaat, fluit; Joke Bot, piano; Jolanda van Tuijl, fluit en Angela van Tuijl, klarinet; een deel van Cantorij Arkel: Noël Houweling, Jan Sterk, Jeroen Leeuwestein, Henk van Leeuwen, zang; Monique Zwaan, piano; Danny Asmus, akoustische gitaar en de vocale groep LEV. Tijdens de pauze zorgde Hans van Mourik op accordeon voor muzikale omlijsting. Programma werd samengesteld en gepresenteerd door Wil Funk. Na afloop van het concert kon Marjanne Rijkhoek ad Wiel de opbrengst van het concert  4.900 euro aan Ineke Zaal van de Stichting ALS Nederland overhandigen. Bedrag is mede bij elkaar gebracht door vele sponsoren van het concert. Meer over het concert op www.fight-4-life.nl