Berichten

verslag concert 7 juni 2008

Op 7 juni 2008 werd er in de Kerk van het dorpje Dalem, vlakbij Gorinchem, een prachtig concert gehouden voor de Stichting ALS.

Marjanne Rijkhoek organiseerde het concert. Er werden o.a. stukken gespeeld van Bach, Schuman en Honegger.

Op het oude kerkorgel en de piano: Teus den Breejen
Dwarsfluit: Wil Funk
Piano: Ferd van Roode

Het mooie oude kerkje aan de dijk van Dalem zat vol. En met een heleboel andere sponsoren erbij werd er maar liefst 3000 euro  opgehaald.

Marjanne: ‘Mijn man Arie, vader van Renée en Erik-Jan overleed in april 2006 aan ALS. In 2002 begonnen de eerste klachten en in februari 2003 werd de diagnose ALS gesteld. Alhoewel Arie de moed niet wilde opgeven, voelde ik wel dat het lot niet te tarten viel. We hebben met de kinderen de hele wereld rondgereisd, rolstoel of niet. We wilden nog even alles uit het leven halen. In 2005 zijn we nog naar China gereisd voor de bekende stamcelbehandeling. We waren ambivalent ten opzichte van deze behandeling, maar de hoop won het toch. We hebben samen met vrienden www.fight-4-life.nl opgericht. Via die site werd Arie voor zijn behandeling gesponsord door het bedrijfsleven in en rondom Dalem. Helaas is Arie nog geen twee weken na zijn 50e verjaardag overleden. Op zijn overlijdensbericht stond:

Je vleugels gebroken
Op de toppen van je vlucht

Samen met mijn kinderen nam ik me voor ‘iets’ te willen betekenen voor ALS. Voor deze wrede ziekte die je in de bloei van het leven velt. Vandaar dit concert, dat ik samen met Wil Funk heb georganiseerd. Het ligt in onze intentie dit jaarlijks te herhalen.

Mieke Lamers nam namens de Stichting dankbaar de cheque in ontvangst.

.